Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gegevens

Begin:
20 september @ 08:00
Einde:
19 juni 2021 @ 17:00

Locatie

Villa Verte
Pastoor Schmitzstraat 2
Oostduinkerke Dorp, West-Vlaanderen 8670 België
+ Google Maps

NLP Groeicirkel 2020 – 2021

20 september 2020 @ 08:00 - 19 juni 2021 @ 17:00

- Gratis

NLP als ontwikkelingsweg.

Wens je je kennis van NLP verder te verdiepen, te integreren en actief in te zetten in je persoonlijke ontwikkeling? Dan is de NLP groeicirkel iets voor jou! We organiseren een groeicirkel in Villa Verte vanaf september rond specifieke thema’s. Hierin gaan we intensief aan de slag met inzichten en technieken uit NLP.

Hoe werkt de NLP Groeicirkel?

Rond mid-september starten we op. Je krijgt van mij dan bijkomende praktische info over het verloop van het traject. Daarnaast krijg je naar aanloop van de bijeenkomsten telkens een aantal reflectievragen en praktische oefeningen . Al deze informatie wordt ook opgenomen in een online kennisbank waar je het hele jaar toegang toe hebt.

In de cirkel zijn er jaarlijks vier bijeenkomsten in Villa Verte en drie online zoomcalls waar je in groepjes kan uitwisselen en de materie extra  inoefenen. Deelnemers van de groeicirkel krijgen een link met toegang tot heel wat bijkomende inzichten rond NLP-materie, aangereikt vanuit verschillende invalshoeken. Je krijgt ook extra verdiepingsoefeningen waarmee je zelf aan de slag kan.

Voor alle cursisten van de NLP Practitioner, de NLP Master en de NLP Groeicirkel van de locatie te Oostduinkerke is er één gemeenschappelijke verdiepingsdag voorzien welke gegeven wordt door Eric Schneider, oprichter en bezieler van Arcturus. Een kans bij uitstek om Eric te ontmoeten en tegelijkertijd je NLP netwerk uit te breiden.

We verwelkomen je graag in Villa Verte.

Op de bijeenkomsten belichten we telkens één specifiek thema. We starten met een aantal praktische en theoretische inzichten waarrond je doorheen de dag concreet kan oefenen en in groepjes uitwisselen. Dit kan je dan thuis ook verder verdiepen aan de hand van extra oefenmateriaal. Tussentijds kan je altijd terecht in de online zoomcalls om ervaringen, bedenkingen en vragen uit te wisselen.

De thema’s voor het cirkeljaar

Thema 1 : Rapport met jezelf als voorwaarde tot rapport met de andere.

Vooraleer we echt contact kunnen maken met anderen, is contact maken met jezelf essentieel. Je kan maar afstemmen op de golflengte waarop een ander ontvangt als je weet op welke golflengte jij als het ware uitzendt. Zelfkennis is hiervoor essentieel. Hoe meer je jezelf leert kennen, hoe beter je je kan richten op anderen. Hoe je kan contact maken met jezelf is een individueel proces, er is geen one-fits-all handleiding voor. Het is een exploratie proces waarin we je op de eerste themadag meenemen om progressief te leren ontdekken wat voor jou werkt. Zo kan je je eigen persoonlijke handleiding vorm geven.

Thema 2 : Hoe concreet is concreet genoeg?

Willen we zeker zijn dat we de anderen verstaan, dan dienen we er niet te snel van uit te gaan dat we de anderen begrijpen. Blijven we te oppervlakkig, dan liggen misverstanden op de loer. Gaan we te ver uitvragen, dan kan het gesprek uitmonden in een kruisverhoor en erg bedreigend overkomen.

Hoe vinden we het juiste midden? Is dit juiste midden wel telkens hetzelfde of is ze afhankelijk van de omstandigheden. Dit gaan we concreet exploreren in themadag 2.

Thema 3 : Concrete doelen formuleren ten dienste van je diepere verlangens

Doelen stellen is actueel, je hoort vanuit verschillende hoeken zeggen dat als je iets wilt bereiken dat je duidelijke doelen hebt te stellen. En dit is waar, maar welke doelen stel je dan? Doelen ten dienste van wat en wie ? En eens we die doelen hebben, volgen we deze slaafs of kunnen we flexibel aanpassen aan de omstandigheden?

Meestal formuleren we doelen in de hoop dat de realisatie ervan ons uiteindelijk geluk, vrede, rust en nog veel meer gaan brengen. Wat als we de volgorde omkeren en kiezen voor geluk, vrede, rust om van daaruit te gaan kijken welke doelen hierbij passen. Dit vraagt ons om contact te maken met datgene we in essentie willen. Dit gaan we exploreren in themadag 3.

 Thema 4 : Schakel je hulpbronnen maximaal in!

We hebben de neiging om vooral te focussen op datgene wat we nog kunnen verbeteren, wat er nog anders kan, op die aspecten van onszelf waar we nog aan te sleutelen hebben.

Hoe zou het zijn om voluit te omarmen van datgene dat er reeds is, de rijkdom aan ervaringen en talenten welke je doorheen het leven al hebt opgebouwd te herkennen en erkennen en deze voluit in het daglicht te zetten.

Dan ontstaat er een totaal andere relatie met jezelf. Van daaruit ga je stralen en word je een geschenk voor je omgeving! Tijdens deze themadag 4 exploreren we hoe je contact kan maken met jouw kennis, ervaring, vaardigheden en talenten, en hoe je deze kan meenemen als krachtige hulpbronnen in je dagelijks leven.

Wat haal je uit dit traject?

We gaan voor een doorleefde NLP : doorheen het cirkeljaar leer je NLP steeds meer in te zetten in je dagelijks leven en zo bewuster te kiezen voor wat jouw leven betekenisvol maakt.

Facilitator

De NLP Groeicirkel wordt gefaciliteerd door Sonja Van Bouchaute, zij is internationaal gecertificeerde NLP trainer sinds 2009 en geeft NLP-trainingen in samenwerking met Arcturus. In functie van de grootte van de groep wordt zij bijgestaan door assistenten of een co-trainer van Arcturus.

Praktisch

We starten de bijeenkomst dagen om 10u00 en eindigen omstreeks 17u30. Welkom voor koffie of thee vanaf 9u30. Er is een lunchpauze van anderhalf uur en er zijn 2 koffiepauzes voorzien.

Versnaperingen, koffie en thee zijn inbegrepen. Voor de lunch heb je de keuze om gebruik te maken van de keuken of je kan broodjes bestellen . Voor hen die er graag aanvullend een weekend van maken, kan je via deze link hotels en B&B’s bekijken.

Er is voldoende parking op wandelafstand. Voor aanvang van het traject krijg je nog een mail met bijkomende praktische informatie. Villa Verte is ook bereikbaar met de bus.

Voor wie

Deze groeicirkel vraagt voorkennis van NLP, dit op het niveau van NLP technician, NLP practitioner, NLP master of meer. Neem zeker contact op om te zien of dit traject voor jou iets is.

Ben je nieuw met NLP, dan kan je terecht op een kennismakingsdag, NLP Explorer, of meteen opstarten in de NLP Practitioner opleiding.

Data themadagen en verdiepingsdag

 • Zaterdag 10/10/2020  : Rapport maken met jezelf als weg tot rapport met de ander.
 • Zaterdag 16/01/2021  : Concretiseren : wanneer is concreet, concreet genoeg?
 • Zaterdag 08/05/2021 : Concrete doelen formuleren ten dienste van je diepere verlangens.
 • Zaterdag 19/06/2020  : Schakel je hulpbronnen maximaal in!
 • Aanvullend zaterdag 27/03/2021: Gemeenschappelijke verdiepingsdag gegeven door Eric Schneider.
 • Data en uur van de online zoomcalls wordt in onderling overleg vastgelegd.

De NLP groeicirkel wordt beperkt tot 12 deelnemers zodat intensief oefenen en persoonlijk contact mogelijk blijft.

Pakket

Wat zit er inbegrepen in de prijs :

 • vier themadagen in Villa Verte
 • drie online zoomcalls
 • deelname aan de gemeenschappelijke NLP-verdiepingsdag met alle NLP cursisten van Villa Verte
 • oefenmateriaal en opvolgingsopdrachten doorheen het traject.
 • onbeperkte toegang tot de online kennisbank
 • cursusmateriaal
 • koffie, thee en versnaperingen.

Prijs : 780€ exclusief BTW, betaling via KMO portefeuille mogelijk.

Wens je enkel online dit traject mee te volgen, dit kan, stuur ons dan een mailtje met vermelding NLP cirkel online.

 • oefenmateriaal en opvolgingsopdrachten doorheen het traject.
 • drie online zoomcalls
 • cursusmateriaal
 • onbeperkte toegang tot de online kennisbank

Prijs : 250€ exclusief BTW.

RSVP

Inschrijven

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Verzend bevestiging gratis aanmelding naar: